Ντροπιαστικές εικόνες της τουριστικής Κρήτης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ντροπιαστικές εικόνες της τουριστικής Κρήτης



Όχι δεν πρόκειται για φωτογραφία τραβηγμένη σε χωματερή, ούτε για φωτογραφία συσσωρευμένων ποσοτήτων σκουπιδιών λόγω απεργίας σε υπηρεσία καθαριότητας…είναι εικόνα της τουριστικής Κρήτης!!.

Τραβηγμένη στην Ανάληψη Χερσονήσου, κοντά σε γνωστό, μεγάλο ξενοδοχείο αλλά και κατοικίες, αποτυπώνει την ασυνειδησία σε όλο της το μεγαλείο.

Κι αυτό γιατί τον τεράστιο σωρό των σκουπιδιών δημιούργησαν οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας που μη θέλοντας να τα κρατήσουν σε δικό τους χώρο, μέχρι να ειδοποιηθεί η αρμόδια υπηρεσία να τα παραλάβει, τα πέταξαν στο δρόμο αφού προηγουμένως γέμισαν ασφυκτικά τους παρακείμενους κάδους.

Περίοικοι απευθύνθηκαν στο Δήμο Χερσονήσου όπου η απάντηση που τους δόθηκε είναι πως δεν διαθέτουν πλέον δημοτική αστυνομία για να επιληφθεί  ενώ από την Αστυνομία τους παρέπεμψαν στο Δήμο, λόγω αναρμοδιότητας!


Σε μια περίοδο με χίλια προβλήματα λόγω της οικονομικής ασφυξίας που βιώνει η χώρα και τις αναπόφευκτες συνέπειες που προκαλεί  αυτή η κατάσταση στον τουρισμό, με τους τουριστικούς επιχειρηματίες να γκρινιάζουν γιατί το τουριστικό ρεύμα δεν εξελίσσεται όπως αρχικά περίμεναν, είναι αυτές εικόνες που πάνε μπροστά το τουριστικό μας προϊόν;

Κι αφού δεν είναι εφικτό και λογικό το να υπάρχει ένας αστυνομικός για να επιβλέπει καθένα από εμάς ώστε  να μην παρανομήσει, τουλάχιστον ας υπάρχει ευσυνειδησία, εξάλλου μόνο ο τουρισμός μας έμεινε για να κρατάει μπόσικα σε μια καταρρέουσα οικονομία.

Ε.Β

Σελίδες