Το Κρητικό ελαιόλαδο στην επιτυχημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Το Κρητικό ελαιόλαδο στην επιτυχημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba





Πλήθος Κρητικών εταιρειών και ντόπιων παραγωγών ελαιολάδου φιγουράρει στην διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου του διάσημου Kινέζου επιχειρηματία  Τζακ Μα, την περίφημη Alibaba.

Το λάδι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών, της Σητείας, του Κολυμβαρίου και πολλών άλλων εταιρειών και οργανώσεων πωλείται μέσω της επιτυχημένης πλατφόρμας Alibaba στην τεράστια αγορά της Κίνας δίνοντας την ευκαιρία διάθεσης του σε οποιαδήποτε ποσότητα και συσκευασία, ακόμα και χύμα.


Η Alibaba είναι ένας «κολοσσός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο, περίπου ισοδύναμη  με το άθροισμα των eBay, PayPal, και Amazon.

Αρκεί να αναφέρουμε πως μόνο στην κατηγορία του παρθένου ελαιολάδου η Alibaba έχει 5.014 προμηθευτές από την Ευρώπη, 2.473 από την Ασία, 1.892 από τη Μέση Ανατολή, 776 από την Αφρική, 744 από τη Βόρεια Αμερική, 162 από την Ωκεανία και 202 από τη Νότια Αμερική.

Από την Ελλάδα οι προμηθευτές της Alibaba, με παρθένο ελαιόλαδο, ανέρχονται σε 1.507 ενώ η Ισπανία έρχεται πρώτη με 1.668 προμηθευτές. Η Τουρκία πλησιάζει απειλητικά με 1.402 ενώ η Ιταλία διαθέτει 938 προμηθευτές και η Τυνησία 443.

Ο ιδρυτής της Alibaba είναι ένας άνθρωπος ζωντανό παράδειγμα επιχειρηματικού δαιμονίου με τη φήμη του να καλύπτει όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Κι αυτό γιατί ξεκίνησε ως ένας απλός ξεναγός και δάσκαλος αγγλικών και οραματίστηκε  την επανάσταση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Κίνα, πριν καλά καλά το ίντερνετ φτάσει στη χώρα του.

Ο Τζάκ Μα, με τη βοήθεια μιας ομάδας  φίλων του , ξεκίνησε την Alibaba στο διαμέρισμά του το 1999. Αρχικά ήταν μια  ιστοσελίδα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ήθελαν να αγοράζουν και να πωλούν τα προϊόντα τους διαδικτυακά.

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό, σταδιακά, η Alibaba απέκτησε πολυάριθμους χρήστες για να φτάσει σήμερα να αποτελεί υπόδειγμα στις διαδικτυακές πωλήσεις με έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων και δικτύωση σε όλο τον κόσμο.

 Ελένη Βασιλάκη 






Σελίδες