Η Αγία Πελαγία όπως δεν την γνωρίσαμε - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η Αγία Πελαγία όπως δεν την γνωρίσαμε


Έχουν περάσει σαράντα χρόνια από τότε που τραβήχτηκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, κι όμως αν συγκρίνει κανείς το χθες με το σήμερα αυτού του τόπου θα διαπιστώσει πως μοιάζει να έχει περάσει μια αιωνιότητα.


Η Αγία Πελαγία της δεκαετίας του 1970, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που μας παραχώρησε το παλαιοπωλείο του κ Βαγγέλη Κρασαγάκη ,για το οποίο και τον ευχαριστούμε πολύ,  δεν μοιάζει σε τίποτα με την τουριστική Αγία Πελαγία του σήμερα.


 Παρότι η ομορφιά της εν λόγω παραθαλάσσιας περιοχής δεν έχει χαθεί, σίγουρα ο χρόνος άφησε τα σημάδια του επάνω της παίρνοντας κάτι από την "αθωότητα" της.


 Σήμερα στην Αγία Πελαγία δεν θα βρεις μποστάνια που φτάνουν μέχρι την παραλία, ούτε προβατάκια που βόσκουν στις πρασινάδες της. Η περιοχή έχει δομηθεί μέχρι το τελευταίο τετραγωνικό της ενώ χιλιάδες  τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι την κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι για να απολαύσουν την όμορφη και γαλήνια θάλασσα της.


Έχουν απομείνει μόνο κάποιες φωτογραφίες ,σας αυτές που σας παρουσιάζει το e-storieskritis.blogspot.gr, για να μας θυμίζουν την παλιά μορφή της τότε που μπορούσες να μετρήσεις τα σπίτια στα δάκτυλα των χεριών σου και που γέμιζε το μάτι σου μόνο με το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο της χαμηλής βλάστησης της.

Ελένη Βασιλάκη

Σελίδες