Δραπέτευσαν επικίνδυνοι κρατούμενοι κατά την μεταγωγή τους από την Αθήνα στις φυλακές Αλικαρνασσού - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Δραπέτευσαν επικίνδυνοι κρατούμενοι κατά την μεταγωγή τους από την Αθήνα στις φυλακές Αλικαρνασσού




Δύο επικίνδυνοι κρατούμενοι, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, απέδρασαν μέσα από πλοίο της γραμμής Πειραιάς - Ηράκλειο, την ώρα που μεταφέρονταν από αστυνομικούς στην Κρήτη και στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού.

Το  περιστατικό, σύμφωνα με το Βήμα,  δεν δημοσιοποιήθηκε λόγω της γενικής αναστάτωσης στην ΕΛ.ΑΣ. από το προσφυγικό πρόβλημα και εν όψει των έκτακτων κρίσεων στο αστυνομικό σώμα.

Οι δύο ποινικοί, ηλικίας 30 και 37 ετών, είχαν καταδικασθεί σε ποινές πολυετούς κάθειρξης, 16 έως 20 χρόνων, για ένοπλες ληστείες και κλοπές.

Η απόδραση τους  φαίνεται να έγινε το βράδυ του προηγουμένου Σαββάτου, στη διάρκεια εισόδου τους στο πλοίο της γραμμής, οπότε και ξέφυγαν από την επιτήρηση των αστυνομικών, παρότι φέρονται να φορούσαν χειροπέδες. Οι δύο κρατούμενοι χάθηκαν στο πλήθος, ενώ επικράτησε μεγάλη αναστάτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τους δύο δραπέτες μεταφέρονταν και άλλοι κρατούμενοι στην Κρήτη οι οποίοι δεν προσπάθησαν να ξεφύγουν και αφίχθησαν κανονιά στο Ηράκλειο την Κυριακή το πρωί.


Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δύο δραπετών έχει εξαπολύσει η Αστυνομία.

Σελίδες