Όλα της έρευνας δύσκολα...για σκάφος του Λιμενικού στο Ηράκλειο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Όλα της έρευνας δύσκολα...για σκάφος του Λιμενικού στο Ηράκλειο



Κι ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αλιέα που σήμερα το πρωί βρέθηκε στη θάλασσα μαζί με το γιο του, ανοικτά της Νέας Αλικαρνασσού, τα όσα εξελίχθησαν στο λιμάνι στην προσπάθεια σκάφους του Λιμενικού να αποπλεύσει για να συνδράμει στις έρευνες μόνο ως κωμικοτραγικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν.

Ήταν πριν τις 10 το πρωί όταν σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες στο Ηράκλειο για ψαροκάικο, που λόγω των ισχυρών ανέμων, αναποδογύρισε με δύο επιβαίνοντες, πατέρα και γιο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν το Λιμενικό, ερασιτέχνες αλιείς, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και ξεκίνησε έρευνα-διάσωση στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των φυλακών της Αλικαρνασσού και του αεροδρομίου μέχρι και τις παρυφές του Καρτερού.


Ωστόσο το σκάφος του Λιμενικού που ήταν στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου στην προσπάθεια του να βγει από το σημείο όπου είχε δέσει «σκόνταψε» πάνω σε διπλανό σκάφος, λόγω ανέμου, έμπλεξαν τα σχοινιά στην προπέλα του κι αντί να αναχωρήσει άμεσα για την έρευνα «κόλλησε» εκεί και κλήθηκε δύτης  να το ξεμπερδέψει.

Ευτυχώς άλλα σκάφη αλλά και ελικόπτερο είχαν ωστόσο σπεύσει στο σημείο όπου συνέβη το ατύχημα και άρχισαν τις έρευνες. Ο γιος του αλιέα κατάφερε να βγει σώος από τα μανιασμένα κύματα όμως για τον πατέρα οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και όσο περνάει η ώρα τα πράγματα δυσκολεύουν.

Ε.Β

Σελίδες