Ο "μπουρλοτιέρης" Μοναχός της Άρβης και οι καταγγελίες για τη δράση του από το 2015 - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο "μπουρλοτιέρης" Μοναχός της Άρβης και οι καταγγελίες για τη δράση του από το 2015




Από τις αρχές του 2015 υπάρχουν καταγγελίες για την "εκρηκτική δράση" του Μοναχού της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στην Άρβη, ο οποίος συνελήφθη τελικά χθες όταν οι εκρήξεις που προκαλούσε σε χώρους του μοναστηριού έφεραν στο αμήν τους κατοίκους της περιοχής.

Στην κατοχή του 69χρονου Μοναχού βρέθηκαν μεταξύ άλλων , δυναμίτιδα, πυροκροτητής και  νιτρική αμμωνία.

Και πέρυσι το Φεβρουάριο όμως η δράση του είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Η Μονή του Αγίου Αντωνίου με μεγάλη ιστορική σημασία, την οποία η παράδοση θέλει να συνδέεται με το ιερό του Αρβίου Διός , είχε  μετατραπεί σε εργοτάξιο όπου μηχανήματα δούλευαν  νύχτα μέρα αλλάζοντας την όψη της με παρεμβάσεις που λέγεται  πως γίνονταν  χωρίς αδειοδοτήσεις και μελέτες.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Αγίου Βασιλείου είχε υποστηρίξει τότε πως για μήνες προσπαθούσε να θέσει το θέμα της δράσης του Μοναχού στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου όμως δεν εισακούονταν.

Πληροφορίες ήθελαν την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων να  είχε δώσει  άδεια για να γκρεμιστούν κάποιες νεώτερες κατασκευές κελιών στο μοναστήρι, όμως  ο Μοναχός βρήκε την ευκαιρία να ισοπεδώσει , παλιά οικήματα και φούρνους, να κόψει τα δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο και γενικότερα να λειτουργήσει  ανεξέλεγκτα, με βάση τις καταγγελίες.

Ε.Β

Σελίδες