Το πιο όμορφο ανοιξιάτικο πρόσωπο της Κρήτης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Το πιο όμορφο ανοιξιάτικο πρόσωπο της Κρήτης




Σήμερα πραγματικά, με όλη τη σημασία της λέξης, είναι μια ανοιξιάτικη μέρα. Ο ήλιος είναι λαμπερός, σχεδόν καυτός, το αεράκι ανάλαφρο και η φύση γύρω μας στα καλύτερα της.

Την πιο όμορφη εικόνα, μέρες σαν τη σημερινή, μας την δίνει όμως η αντίθεση θάλασσας και βουνού. Είναι μοναδικό το να απολαμβάνεις το γαλάζιο της γαλήνιας θάλασσας και μόλις σηκώνεις το κεφάλι να βλέπεις το χιονισμένο βουνό.

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά, όχι μόνο κάθε ημέρα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αλλά κάθε εποχή στην Κρήτη δίνει κι άλλο χρώμα στη θάλασσα. Της άνοιξης λοιπόν το χρώμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Διαφορετικό από το βαθύ μπλε, σχεδόν γκρι του χειμώνα, και πιο σκούρο από το ανοικτό γαλάζιο, σχεδόν σμαραγδί του καλοκαιριού.

Τα λευκά όρη στο βάθος, ειδικά τη φετινή χρονιά δικαιολόγησαν με το παραπάνω το όνομα τους. Παραμένουν καλυμμένα από ένα παχύ στρώμα χιονιού που αντιστέκεται σθεναρά στις καυτές ακτίνες του ήλιου.

Και σε όλα αυτά την τελευταία πινελιά δίνει η κρητική χλωρίδα με τις πράσινες και κίτρινες αποχρώσεις της που συμπληρώνουν την παλέτα των χρωμάτων τα οποία κάνουν την Κρήτη μοναδική, κάθε εποχή και ειδικά την Άνοιξη.







Σελίδες