Εικόνα διάλυσης στα ΕΛΤΑ της πλατείας Δασκαλογιάννη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Εικόνα διάλυσης στα ΕΛΤΑ της πλατείας Δασκαλογιάννη




Εικόνα διάλυσης, αυτό συνάντησα πηγαίνοντας σήμερα στα ΕΛΤΑ στην πλατεία Δασκαλογιάννη.

Το μηχάνημα αυτόματης πληρωμής λογαριασμών, που βρίσκεται σε θυρίδα δίπλα στο κεντρικό κτίριο, ήταν εκτός λειτουργίας. 

Στο εσωτερικό του καταστήματος, στις 12 το μεσημέρι, λειτουργούσαν μόλις δύο ταμεία, εκ των οποίων το ένα κάλυπτε μεταφορές χρημάτων. 

Το μηχάνημα που δίνει αριθμούς προτεραιότητας, μετά από εμένα σταμάτησε να βγάζει νούμερα, με τον κόσμο να μαζεύεται και να πατάει το κουμπί χωρίς να ξέρει τι να κάνει και πώς να διασφαλίσει τη σειρά του. 

Αρκετοί πολίτες ήταν εκείνη την ώρα σε αναμονή για να εξυπηρετηθούν αλλά δυστυχώς με μόνο δύο ταμεία ανοικτά όχι απλά ακολουθούνταν ρυθμός χελώνας αλλά ακόμα χειρότερα.

 Εντωμεταξύ στο ταχυδρομείο εκείνη την ώρα υπήρχαν τουλάχιστον άλλοι 4 υπάλληλοι, που κινούνταν πίσω από τα ταμεία χωρίς να κάθονται σε αυτά.

Κάποια στιγμή κι ενώ ο χρόνος αναμονής είχε ξεπεράσει τα όρια της ανοχής ένας ηλικιωμένος σηκώθηκε από την καρέκλα του και άρχισε να φωνάζει στις υπαλλήλους που όπως είπε, πηγαινοέρχονταν πάνω κάτω χωρίς να εξυπηρετούν τον κόσμο.

Σε χρόνο ρεκόρ άλλη μια υπάλληλος κάθισε στο ταμείο αυξάνοντας σε τρία όσα εξυπηρετούσαν το κοινό. 

Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν οι διαμαρτυρίες από όσους δεν μπορούσαν να πάρουν αριθμό προτεραιότητας, που ζητούσαν κάποιος να δει το θέμα αλλιώς θα άρχιζαν να σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα εξυπηρετηθεί μόλις τελειώσουν τα νούμερα που ήδη είχαν δοθεί. 

Μια υπάλληλος εμφανίστηκε τότε στην αίθουσα αναμονής και ανακάλυψε πως είχε τελειώσει το χαρτί από το μηχάνημα που έδινε τα νούμερα, το οποίο και αντικατέστησε.


Παρότι ελπίζω αυτό το σκηνικό να ήταν τυχαίο καλό θα ήταν ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ στο Ηράκλειο να βάλει λίγο τάξη και να οργανώσει καλύτερα το πράγμα γιατί καλοκαίρι έρχεται, η κίνηση θα αυξηθεί και είναι κρίμα να ταλαιπωρείται ο κόσμος χωρίς λόγο.

Σελίδες