Ανεμοπορία με μηχανοκίνητο παραπέντε στον Ψηλορείτη (βίντεο) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ανεμοπορία με μηχανοκίνητο παραπέντε στον Ψηλορείτη (βίντεο)




Πόσο μαγική άραγε να είναι η εμπειρία του να κάνεις αλεξίπτωτο πλαγιάς και να βλέπεις να απλώνεται κάτω από τα πόδια σου όλη η άγρια ομορφιά του Ψηλορείτη;

Σίγουρα αυτή την απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο χρήστης του αλεξιπτώτου πλαγιάς που έκανε στις 8 το πρωί της Κυριακής τη βόλτα του στους αιθέρες με αφετηρία το Οροπέδιο της Νίδας.

Ο τεχνικός ήχου, εικονολήπτης και ραδιοερασιτέχνης, Χρήστος Προύντζος ήταν εκεί, για άλλο λόγο, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να καταγράψει την εντυπωσιακή διαδρομή του τυχερού αλεξιπτωτιστή που δεν χρειάστηκε τη βοήθεια των ανέμων για να διαγράψει την πορεία του καθώς έκανε χρήση μηχανοκίνητου Parapente.



Στη βασική του μορφή το αλεξίπτωτο πλαγιάς, γνωστό και ως παραπέντε Parapente (para- από το parachute, δηλαδή αλεξίπτωτο και pente που σημαίνει πλαγιά) πραγματοποιεί πτήσεις- ανεμοπορίες ξεκινώντας από πλαγιά με ύψος ,εκμεταλλευόμενο τα ανοδικά ρεύματα του ανέμου.

Ωστόσο στη νεώτερη έκδοση του έχει και μηχανή που επιτρέπει πτήσεις ακόμα και χωρίς άνεμο ξεκινώντας από τα χαμηλά, όπως στην περίπτωση αυτή από το Οροπέδιο της Νίδας.



Σελίδες