Εναέριες λήψεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Εναέριες λήψεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου

 


Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί κι εσείς πως βλέπουν από ψηλά τα σημεία όπου έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές τα μέλη του πληρώματος των ελικοπτέρων που συμμετέχουν στην πυρόσβεση. 


Κι αν για εμάς το να επιχειρείς από μεγάλο ύψος, το να βρίσκεσαι πάνω απο μια εστία φωτιάς, το να βουτάς στη θάλασσα για να πάρεις νερό και μετά με αυτό να κάνεις κατάσβεση φαντάζουν κινηματογραφικά για τους ανθρώπους που τα ζούν καθημερινά είναι ρουτίνα.


Η σημερινή πυρκαγιά, που ξέσπασε στο ΧΥΤΑ του Αγίου Νικολάου, μας δίνει πάντως την ευκαιρία να λύσουμε την απορία μας για το πως μοιάζει ο κόσμος απο ψηλά όταν στο έδαφος υπάρχει φωτιά. Κι αυτό γιατί εξασφαλίσαμε εναέριες φωτογραφίες, από το ελικόπτερο που επιχείρησε στο σημείο, κάνοντας αρκετές ρίψεις νερού από αέρος.



Πρόκειται για το ελικόπτερο Kamov 32 της EFA VENTURES, το οποίο προέρχεται από την Ουκρανία και θα επιχειρεί στην Κρήτη, με βάση το Ηράκλειο ως τις 10 Οκτωβρίου.



Σε αυτό σήμερα, αλλά και κάθε φορά που καλείται να συμβάλει στην κατάσβεση πυρκαγιών, επιβαίνουν 2 χειριστές, ένας σύνδεσμος και ένας ιπτάμενος μηχανικός.



Σήμερα ειδοποιήθηκε περίπου στις 12.30 το μεσημέρι για την ανάγκη να στηρίξει το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στον Άγιο Νικόλαο.



Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν στους ΧΥΤΑ, αλλά και του αέρα που από σήμερα είναι πιο ενισχυμένος στην Κρήτη, η πυροσβεστική  φοβήθηκε τυχόν επέκταση της φωτιάς γι αυτό και αξιοποίησε κάθε μέσο για την έγκαιρη κατάσβεση της.




Τις φωτογραφίες μας διέθεσε το μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου Γιώργος Χαλκιαδάκης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά και για το υλικό αλλά και για τη συμμετοχή τόσο του ίδιου όσο και των άλλων μελών του πληρώματος στην προσπάθεια να έχουμε φέτος όσο γίνεται λιγότερες καμένες εκτάσεις στο όμορφο νησί μας 


Σελίδες